Blog

Modüler Su Deposu Nedir ?

Modüler Su Deposu, çeşitli ebatlardaki kare veya dikdörtgen formda modül plakaların yan yana ve üst üste cıvata ve conta yardımı ile birbirine bağlanması sonucu oluşturulan prizmatik veya silindirik gövde yapısına sahip Su Deposu dur.

Modüler Su Deposu Fiyatları

Modüler su deposu fiyatları, depo yapımında kullanılan malzemenin cinsi, ebatları, su deposunun kurulacağı il/ilçeye göre değişkenlik göstermektedir. Doğru fiyat için iletişim sayfamızdaki telefon numarası ve mail adreslerinden iletişime geçiniz.

Prizmatik Su Deposu Ölçüleri

Prizmatik modüler su deposu ölçüleri, depo yapımında kullanılan modül panel ölçüleri belirleyicidir.Modül panellerin yan yana ve üst üste montajlanması ile su deposunun ölçüleri oluştuğundan aşağıda ölçüleri verilen modül panelleri istediğiniz adet sayısı ile çarparak prizmatik modüler su deposu ölçülerine ulaşabilirsiniz.

2022 Yılı Modüler Su Depoları Birim Fiyat Poz Tanımları ve Tarifleri

Su depoları, paslanmaz çelik, galvanizli çelik, GRP, cam elyafı polyester malzemeden yapılabilmektedir. Kullanım amacına bağlı olarak malzeme tercihi yapılmalıdır. Su depoları, hacimlerine uygun olarak, silindirik, prizmatik ya da modüler tip olabilmektedir. İçme suyu tesisatında kullanılacak su depoları ilgili standart/yönetmelik gereği hijyenik koşulları sağlamalıdır.

Paslanmaz Çelik Modüler Su Deposu

Paslanmaz Çelik su depoları uzun zamandır piyasada bulunmaktadır ve bunun birçok nedeni vardır. Paslanmaz çeliğin bir çok tipi olmakla beraber su ve sıvı depolamada genellikle 304 ve 316 kalite paslanmaz çelikler kullanılmaktadır. Depolar kaynaklı olarak imal edilebildiği gibi aynı zamanda modüler olarak da üretilebilmektedirler.

GRP Modüler Su Deposu

Kompozit sanayi ve teknolojisinin gelişmesi ile birlikte özellikle yeraltında sıvı depolamak veya yüksek  korozyon etkisine sahip  asit ,baz ve kimyasalların depolanması için tasarlanmış sıvı depolarıdır. Genel olarak ülkemizde silindirik formda üretilmekte ve kullanılmaktadırlar. El yatırması yöntemi ile monoblok olarak üretilmeleri sebebiyle kaçak problemi az olup fiyat olarak uygundurlar.

Galvanizli Modüler Su Depoları

Bu su depolarını iyi anlayabilmek için öncelikle galvaniz kelimesinin ne anlama geldiğini bilmek gerekir.Galvanizleme işlemi iki şekilde yapılabilmektedir. Sıcak daldırma galvaniz (SDG), Erimiş çinko havuzu içine çeliğin daldırılması işlemidir. Benzer korozyon önleme yöntemlere göre daha belirgin avantajı vardır.

Grp Su Deposu ve Paslanmaz Çelik Su Deposu Karşılaştırması

GRP depolar yapısı icabı esnek değildirler, esnemelerine neden olacak şekil değişikliğinde, deformasyonda ve zorlamada rahatlıkla kırılırlar. Nakliye esnasında çok iyi ambalaj edilmesi ve dikkatli bir şekilde taşınması gereklidir.

*Paslanmaz Çelik Su Depoları çelik deponun verdiği sağlamlık ve esnekliğe sahiptirler. Deformasyon ve şekil değişikliğinden dolayı KIRILMAZ, ÇATLAMAZLAR. Metalin elastik sınırının sonuna kadar esner, uzarlar ve kuvvet kalktığında eski halini
alırlar.

Betonarme ve Modüler Su Depoları Karşılaştırması

Betonarme Su Depoları

* Betonarme depoların yapımı zor, maliyeti yüksektir. Kurulması zordur, birçok ayrı ișlem (kalıp, demir, demir ișçiliği, sıvama, izolasyon, seramik kaplama vs.) gerektirir.

Modüler Su Depoları

* Kurulum ve kurulum işçilikleri kolaydır, tüm parçaları fabrika şartlarında, mükemmel şekilde üretilir. Parçalar hafif ve küçük olduğundan montaj mahalline kolaylıkla ve basit araçlarda taşınarak, pratik şekilde monte edilir. Kuruma, bekleme sorunu yoktur. Montaj sonrası hemen doldurulup kullanıma alınabilir. Montaj süreleri kısadır. Montaj mahallinde herhangi bir işlem gerektirmez.

 

Su Depolarında Doğru Ürün Seçimi Neden Önemli?

Paslanmaz Çelik su depoları uzun zamandır piyasada bulunmaktadır ve bunun birçok nedeni vardır. Paslanmaz çeliğin bir çok tipi olmakla beraber su ve sıvı depolamada genellikle 304 ve 316 kalite paslanmaz çelikler kullanılmaktadır. Depolar kaynaklı olarak imal edilebildiği gibi aynı zamanda modüler olarak da üretilebilmektedirler.

Su Depolarında Çürüme, Paslanma ve Korozyon Önleyici Yöntemleri

Su depolarındaki paslanma ve çürüme konusuna geçmeden önce suyun iletkenlik değerinin bizim üzerimizdeki etkisinden bahsetmek isteriz.İçme suyu yönünden iletkenlik:Ülkemizde uygulanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği” ne göre, insani   tüketim için müsade edilen en yüksek iletkenlik değeri 2500 microS/cm dir, ancak böyle bir su sağlığa zararlı değilse de yavan tabir edilen lezzeti bozuk bir sudur.

Instagram